Naast de organisatie en de functie, spelen de arbeidsvoorwaarden ook een belangrijke rol bij jouw carrièrekeuze. Dat begrijpen we en zijn we graag open over. Hieronder beschrijven we in het kort onze arbeidsvoorwaarden. 

Salaris
Wij bieden je een uitstekend salaris, passend bij je leeftijd, opleiding en werkervaring. We volgen de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, maar hebben onze eigen salarisstructuur. Jaarlijks kan, bij goed functioneren, je salaris verhogen, totdat het maximum van de functiesalarisschaal is bereikt. Daarna vindt salarisgroei plaats op basis van prestaties.

Winstdelingsregeling
De Persgroep biedt al haar medewerkers de mogelijkheid om mee te delen in het succes. Afhankelijk van het bedrijfsresultaat, kun je aan het einde van het jaar dus extra salaris verdienen. 

Variabele beloning
Onze accountmanagers en managers hebben de mogelijkheid om een bonus te verdienen. De bonus is afhankelijk van hoe je presteert en het behalen van specifieke doelstellingen. Hoe beter je presteert, hoe hoger de bonusuitkering zal zijn. Vanzelfsprekend motiveert dat enorm om die stap extra te zetten. Interessant voor de Persgroep Online Services en voor jou!

Pensioen
De pensioenregeling van de Persgroep Nederland is een geïndexeerde middelloonregeling. We zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Grafische Bedrijven (PGB).

Mobiliteit
Als je op minimaal 5 kilometer afstand woont van je standplaats en geen beschikking krijgt over een lease-auto komen we je tegemoet in de reiskosten. Met het openbaar vervoer reizen wordt extra gestimuleerd: wij betalen jouw volledige reiskosten als je met bus en/of trein reist. Afhankelijk van je functie kan je in aanmerking komen voor een lease auto of een mobiliteitsbudget.

Collectieve zorgverzekering
De Persgroep heeft een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten met CZ en Zilveren Kruis. De keuze is aan jou. Beide leveren sowieso interessante kortingen op voor jou en (eventueel) je gezin.

Personeelskortingen
Bij Centraal beheer is het als medewerker van de Persgroep mogelijk kortingen te krijgen op een aantal producten, zoals autoverzekering en hypotheken. 

Keuzebudget
We geven je graag vrijheid in de keuze van bepaalde arbeidsvoorwaarden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om je vakantiegeld maandelijks of jaarlijks te ontvangen, of vakantiedagen bij te kopen of juist te verkopen. Je kunt ook kiezen om gebruik te maken van fiscaal interessante regelingen om bijvoorbeeld te studeren, te sporten, een fiets te kopen, extra pensioen te sparen of een extra verzekering te nemen. Daarnaast kom je als medewerker ook in aanmerking voor een gratis abonnement op één van kranten van de Persgroep (het AD, de Volkskrant, Trouw of Het Parool).

Vakantiedagen
Je hebt recht op min. 23 vakantiedagen per jaar op fulltime basis. Als je dit niet voldoende vindt, is er de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen. 

Werktijden
Een fulltime dienstverband is gebaseerd op een werkweek van 38 uur, waarbij je salaris is berekend op basis van 36 uur en je per week 2 extra ATV uren opbouwt. In overleg met je leidinggevende worden de precieze werktijden vastgesteld. 

Fun
Naast alle arbeidsvoorwaarden bieden we vooral een leuke en inspirerende werkomgeving met een adembenemend uitzicht op het IJ. Naast inspanning is er natuurlijk ook veel ruimte voor ontspanning. Er zijn regelmatig teamactiviteiten, we vieren onze successen en elke maand is er een gezellige borrel.