Sinds de oprichting in 1999 informeert Hardware.Info consumenten in Nederland en België over computerhardware en consumentenelektronica. Onderdeel van Hardware.Info is een toonaangevend testlab, waar jaarlijks meer dan 1500 producten op professionele wijze worden getest. In het testlab beschikt de redactie van Hardware.Info over professionele testapparatuur om daarmee een zo deskundig mogelijk oordeel over producten te kunnen geven. Op basis van de testresultaten publiceren we onder meer uitgebreide vergelijkingstests, maar ook diepgaande single product reviews. De PC Advies systemen worden voor zover mogelijk ook samengesteld op basis van goed geteste producten. Redactionele onafhankelijkheid staat bij Hardware.Info hoog in het vaandel: vandaar ook dat de commerciële exploitatie van de website strikt is gescheiden van de redactie. Naast de website verschijnt Hardware.Info ook zes keer per jaar als tijdschrift. 

Prijsvergelijker
Naast redactionele informatie bevat Hardware.Info ook een uitgebreide prijsvergelijker met meer dan 340.000 gecategoriseerde producten in meer dan 110 productgroepen. Honderden online shops zijn aangesloten bij de Hardware.Info Prijsvergelijker. Doordat wij - in tegenstelling tot andere prijsvergelijkers - shops de mogelijkheid geven om gratis hun prijzen te tonen, hebben we inmiddels kunnen bewerkstelligen dat Hardware.Info de meest complete hardware en consumentenelektronica prijsvergelijker van Nederland is. Vandaar ook onze slogan "Altijd de beste prijs!".

Community
Wanneer je een account registreert op Hardware.Info, biedt de website vele extra mogelijkheden. Als ingelogde gebruiker kun je ervaringen over producten of online shops plaatsen. Verder is het mogelijk om binnen de prijsvergelijker persoonlijke wensenlijsten bij te houden en kun je de specificaties van je computer(s) delen met andere gebruikers. Daarnaast bieden we een goed bezocht discussieforum, waar je terecht kunt met al je vragen over computers en consumentenelektronica.

Hardware.info is gevestigd in Amsterdam en is sinds september 2016 onderdeel van De Persgroep. Samen met Tweakers, AutoTrack en de Persgroep Employment Solutions (o.m. Nationale Vacaturebank, Intermediair) is Hardware.info onderdeel van de Persgroep Online Services.