Hoe ziet voor jouw een gemiddelde dag eruit?
Als Key Accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal belangrijke accounts binnen het Techcluster. Denk aan Microsoft, Sony, EA, maar misschien ook minder bij het brede publiek bekende (grote partijen) zoals TransIP en Fox-IT.

Een dag is in ieder geval nooit hetzelfde. Meestal begint deze al de week (soms ook de avond) ervoor. Dan pak ik mijn agenda en neem ik mijn komende afspraken door en kijk ik wat voor bezoeken er staan. Als die er zijn bedenk ik welke doelen ik met deze afspraken wil bereiken. Voor die tijd heb ik zoveel mogelijk informatie verzameld zoals bezoekverslagen, omzet/campagne data en nieuws geven mij inzicht in de klant.

Vandaag ben ik bijvoorbeeld bij Ben geweest om te laten zien dat we binnenkort met een verbeterde toestel + abonnement vergelijker komen. Dit is een plek waar onze bezoekers abonnementen van telecom providers vergelijken en dus relevant voor Ben om daar middels advertenties aanwezig te zijn.

Het komt ook voor dat klanten eens iets anders willen dan “traditionele “ display advertising. In dat geval kijken we samen naar de doelstellingen van de campagne en wat voor leuks er met onze community kan. Daarvoor zijn de dinsdagochtenden met Bureau Gekkigheid. Dit is de concept afdeling binnen Tweakers & Hardware.Info.

Als de behoefte van de klant en onze producten matchen maak ik een order en verwerk deze in een CRM systeem zodat iedereen goed weet wat er met een klant speelt, maar het zet bijvoorbeeld ook het starten van campagnes in gang. Als ik dit goed doe dan haal ik aan het einde van het kwartaal/jaar mijn target ;-)

Ook verwerk ik hier de gesprekken en gemaakte afspraken tijdens mijn klantbezoeken in.  Dit is niet alleen handig voor mij, maar ook voor mijn collega’s. Wanneer ik afwezig ben kunnen zij door middel van dit formulier lezen wat er bij de klant speelt.

Verder wordt er regelmatig een potje tafeltennis of mariokart gespeeld en op vrijdagmiddag drinken we altijd even een borrel met elkaar in onze eigen huiskamer met bar op de afdeling.

Waar ben je trots op?
Op de merken Tweakers en Hardware.Info en de mensen waar ik mee samenwerk. Het is echt een team effort dat het de afgelopen jaren zo goed gaat bij Tweakers en Hardware.Info. Mijn persoonlijke bijdrage is dat ik een aantal klanten van een lage omzet naar zeer waardevolle partners heb kunnen bewegen.

Met wie zou je binnen de Persgroep van baan willen ruilen, en waarom?
Ik zou wel bij MyChannels de lijnen voor sales uit willen zetten. Maar zover ik weet is die functie er op dit moment niet. Dus dan zou ik wel verantwoordelijk willen zijn voor het Tech Cluster. Omdat het twee hele mooie merken zijn die verschillende verdienmodellen in zich hebben.