Wat houdt je functie in?
Als software architect adviseer ik het managementteam van De Persgroep Online Services over ondermeer de manier van werken op de development-afdelingen, betere onderhoudbaarheid van de codebase en andere kwaliteitsverbeteringen. Mijn focus ligt momenteel bij AutoTrack waar we het 15 jaar oude systeem in recordtijd hebben vervangen voor een nieuw platform met de nieuwste technologieën.

Wat geeft je voldoening?
Eén van de problemen bij AutoTrack was dat het vaak lang duurde voordat development resultaten kon opleveren. Bij AutoTrack implementeerden we continuous delivery waarbij nieuwe features soms dezelfde dag al beschikbaar kunnen worden gesteld aan de business. Dat is mooi. Het team werkt ook beter dankzij de inzet van pair programming, dus met zijn tweeën aan iets werken in plaats van alleen achter de pc.

Welk type mensen werkt bij jullie op de afdeling?
Dat is heel divers qua karakters. Wel zijn het voornamelijk hoogopgeleiden. Er heerst een informele sfeer en dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Je stapt hier gewoon bij de business unit manager binnen, en ook de borrels zijn erg gezellig. Nieuwe mensen pakken het zo op hier.